Αναβίωσε και φέτος στο Καλαμπάκι το έθιμο ”Κουρμπάνι”
Με μεγάλη επιτυχία αναβίωσε και φέτος στο Καλαμπάκι, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της περιοχής, το θρακιώτικο έθιμο Κουρμπάνι. Κάθε χρόνο στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, το διήμερο 17-18 Ιανουαρίου, παρασκευάζεται το παραδοσιακό φαγητό κουρμπάνι, το οποίο διανέμεται σε όλους τους παρευρισκόμενους, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, και ακολουθεί γλέντι και χορός στην πλατεία του Καλαμπακίου, με τη συνοδεία παραδοσιακών λαϊκών μουσικών οργάνων.
[youtube ?v=fvkvJEVj8dY&feature=youtu.be]